Account
Shopping Cart: 0 Products
GRATIS LEVERING BOVEN €40,- BINNEN NEDERLAND

Waarom natuurlijke cosmetica?

Van synthetische naar natuurcosmetica

Inmiddels is het begrip natuurcosmetica bekend en volop in gebruik bij het grote publiek. Toch krijg ik regelmatig de vraag waarom bij de overgang van synthetisch naar natuurlijke cosmetica de huid droog en trekkerig aanvoelt. Tijd om hier uitgebreid bij stil te staan.

Smeren, maar waarmee?

Natuurlijke ingrediënten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen. Synthetische en niet huideigen stoffen horen per definitie niet op de huid vanwege mogelijke directe of indirecte verstoringen van het biologische evenwicht van de huid. Met name bij gebruik op langere termijn kan dit gevolgen hebben voor de conditie van de huid.

Er is een vuistregel die luidt: smeer alleen ingrediënten op uw lichaam die ook geschikt zijn voor inwendig gebruik.

Foute stoffen voor de huid

Hieronder staan de stoffen waarvoor u moet oppassen, dus kijk ook eens uw cosmetica na op de inhoudsstoffen en…. laadt u niet misleiden door een lekker geurtje! Let vooral op de stoffen met een *.

  • Synthetische emulgatoren (dit zijn meng- en bindmiddelen), zoals PEG* en Reth* (met vaak een nummer erachter), Polysorbate 20, 60, 80 etc.
  • Niet natuurlijke oliën, zoals Dimethicone en onnatuurlijke oliën en vetten, zoals paraffine en vaseline (de huid wordt monddood, paraffineverslaving).
  • Chemische toevoegingen en/of hulpmiddelen, zoals carbomeren, diëthylphalaat (DEP/methanol, EDTA, TEA* (tri-ëthanol-amine), DEA, MEA, NDEA, propylene glycol.
  • Synthetische conserveringsmiddelen, zoals broomverbinding (dus alles waar heet woord brom of bromo in voorkomt) phenol verbindingen, zoals 2-phenoxyethanol, chloorverbindingen (dus alles waar het woord chlor of chloor in voorkomt) en triclosan.
  • Synthetische grondstoffen voor shampoo, zoals sodium lauryl sulfate varianten , zoals sodium laureth sulfate, magnesium lauryl sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, TEA laureth sulfate.

Veel van deze ingrediënten zijn sterk huid- en milieu onvriendelijk en kunnen de hormoonhuishouding ontwrichten, de natuurlijke vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen.

 

Review biologische olie gezicht VOOR – PAVEZ
Review biologische olie gezicht NA – PAVEZ

De ommekeer….. wel even doorzetten

In synthetische cosmetica wordt vaak en veel paraffine en siliconen oliën gebruikt. Vaak wordt er niet bij verteld dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid monddood maken en de poriën kunnen ontregelen en afsluiten. Deze vetten lossen de natuurlijke huidvetten op en de huid maakt geen nieuwe huidvet meer aan.
Als men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Men wijst dan naar het natuurlijke product en grijpt dan weer snel naar de vette paraffine producten. Zo ontstaat de zogenaamde paraffineverslaving. De huid moet minstens 2 maanden van de soms jarenlange verslaving herstellen en wennen aan een goede natuurlijke verzorging. Gun uw huid de tijd om in alle rust te herstellen en….

wees wijs en blijf zo dicht mogelijk bij de natuur!

Brenda MacDonald – founder of PAVÈZ Natuurcosmetica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *