Account
Shopping Cart: 0 Products
GRATIS LEVERING BOVEN €40,- BINNEN NEDERLAND

ROSACEA EN MINERALE MAKE-UP: EEN PERFECTE MATCH EN EEN DEMO

Rosacea is een chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid, zichtbare kleine bloedvaatjes, ontstekingen en puistjes in het gezicht. De symptomen van rosacea kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen komen en gaan. Mooie rode wangen kunnen er heel gezond uitzien. Maar als dit door rosacea wordt veroorzaakt, heb je te maken met een ontsteking in je lichaam die je niet ziet. Rosacea wordt veroorzaakt door een disbalans tussen omega 3 en omega 6 en veroorzaakt lichte ontstekingen op cellulair niveau. Dit uit zich het eerst in de huid: verwijde haarvaten op de wangen, roodheid, irritatie en soms ook puistjes. Samen met Alida(zij heeft rosacea) en Jan Benham eigenaresse van PAVÈZ Natuurcosmetica en Minerale make-up, kreeg Alida van Jan handige tips en trucs en laat ik in dit artikel zien hoe de roodheid in Alida haar gezicht wordt weggewerkt met Minerale make-up.

Een van de meest vervelende symptomen van rosacea is de roodheid in het gezicht. Dit kan het zelfvertrouwen van mensen met rosacea aantasten. Make-up kan een manier zijn om de roodheid te camoufleren, maar niet alle make-up is geschikt voor mensen met rosacea. Minerale make-up is bijzonder geschikt voor het camoufleren van ongewenste roodheid in het gezicht, zoals rosacea en couperose. Minerale make-up bestaat uit ingrediënten die niet belastend zijn voor de huid. Soms kan het gebruik van alleen de foundation al voldoende zijn om een rustig resultaat te bereiken.

Minerale make-up: een natuurlijke oplossing

Minerale make-up van PAVÈZ is een perfecte keuze voor mensen met rosacea. Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals mica, titaniumdioxide en zinkoxide. Deze ingrediënten zijn mild voor de huid en verstoppen de poriën niet.  Minerale make-up verzorgt de huid namelijk ook. Deze producten zorgen ervoor dat de huid nog kan ademen en voorkomt irritaties en uitdroging.

Minerale make-up heeft een aantal voordelen voor mensen met rosacea:

  • Hypoallergeen: Minerale make-up is hypoallergeen, wat betekent dat het minder snel een allergische reactie veroorzaakt.
  • Niet-comedogeen: Minerale make-up is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt.
  • Ontstekingsremmend: Sommige minerale make-up bevat ingrediënten, zoals zinkoxide, die ontstekingsremmend werken.
  • Beschermt tegen de zon: Minerale make-up bevat vaak titaniumdioxide en zinkoxide, die beide een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.

Roodheid camoufleren met minerale make-up

Minerale make-up is perfect om de roodheid van rosacea te camoufleren. De minerale pigmenten in de make-up reflecteren licht, waardoor de roodheid minder zichtbaar wordt.

Er zijn verschillende soorten minerale make-up die je kunt gebruiken om de roodheid te camoufleren:

  • Foundation: Minerale foundation is een goede basis voor je make-up. Kies een foundation met een lichte tot medium dekking.
  • Concealer: Concealer kan worden gebruikt om extra dekking te geven aan gebieden met veel roodheid.
  • Blush: Blush kan worden gebruikt om je gezicht een gezonde kleur te geven. Kies een blush met een koele ondertoon, die de roodheid helpt te neutraliseren.
  • Bronzer: Bronzer kan worden gebruikt om je gezicht te contouren en de roodheid te verminderen.

Tips voor het gebruik van minerale make-up

  • Breng de make-up aan met een kabuki-borstel: Een kabuki-borstel is een zachte borstel die de make-up gelijkmatig verdeelt.
  • Begin met een kleine hoeveelheid make-up: Je kunt altijd meer make-up aanbrengen, maar het is moeilijker om te veel make-up te verwijderen.
  • Breng de make-up aan in laagjes: Door de make-up in laagjes aan te brengen, kun je de dekking geleidelijk opbouwen.
  • Verwijder de make-up grondig aan het einde van de dag: Gebruik een milde make-upremover om de make-up te verwijderen.

Gezicht:

Jan begint als eerste nadat ze een hydraterende crème heeft aangebracht, met de minerale hydra foundation & concealer in de kleur Sand om de plekjes te bedekken. Jan geeft als tip, dat je huid schoon en verzorgd moet zijn.

Stap 2 De Minerale foundation Cool Pearl Foundation, die zijde zacht en vederlicht is, is geschikt voor vrouwen met een licht tot medium gekleurde huidteint en een koele ondertoon. De gezichtshuid heeft duidelijke rode, roze ondertoon

Stap 3 Krijgt Alida de Summer Sun Bronzer op. Jan hanteert de 3-vorm: begin bij je voorhoofd, zak af naar je jukbeenderen en vervolgens naar je kaaklijn.

Ogen

Stap 1 Soft Lilac kreeg Alida als eerste op, vooral op de oogleden als basis voor de oogschaduw. Geeft een frisse uitstraling aan de oogopslag.

Stap2 Dark Sand oogschaduw. Een glimmende, warme bruine oogschaduw. Dit product wordt veel verkocht om diepte aan te brengen in de arcadeboog. Hier is ook een allure bruine oogpotlood van.

Stap 3 Minerale oogschaduw Champagne. Deze bracht Jan aan op het bovenste ooglid. Om Alida haar ogen groter te maken en nog beter te benadrukken, voor een frisse oogopslag.

Stap 4 PAVÈZ Natural Cake Mascara bevat natuurlijke plantaardige was om de wimpers voller en dikker te maken. Alida kreeg de bruine Cake mascara op

Prachtige natuurlijke look, precies zoals Alida het wilde

Lippen

Lipstick, Coral Flair. PAVÈZ Natural & Organic Lipgloss met een coral kleur geeft je lippen een natuurlijke uitstraling. Perfect voor Alida haar natuurlijke look.

Jan gebruikte nog de concealer brush om op specifieke plekjes te deppen of om concealer gelijkmatig aan te brengen. Voor de rest gebruikte Jan de kabuki kwast, de kwast is een “must-have” voor het aanbrengen van de minerale foundation en het creëren van een volledige dekking met een natuurlijke uitstraling.

Prachtige natuurlijke look, precies zoals Alida het wilde
Alida met bril en een andere kleur lipstick namelijk Come Here van PAVÈZ. Iets meer een knalkleur.

Alida haar reactie

Ik ben erg blij met het resultaat. Het ziet er natuurlijk uit en de rosacea is mooi gecamoufleerd. Het voelt licht en heerlijk zacht aan en geeft toch voldoende dekking. Ik had verwacht dat het aanbrengen van de make-up veel tijd zou kosten en dat er veel make up producten aan te pas moesten komen, maar dat viel ontzettend mee. De oog make up zou ik voor dagelijks gebruik wat minder aanzetten, maar vind ik voor een avondje uit erg mooi.

Minerale make-up is een natuurlijke en effectieve manier om de roodheid van rosacea te camoufleren. Het is mild voor de huid en verstopt de poriën niet. Met minerale make-up van PAVÈZ kun je je zelfvertrouwen een boost geven en je gezicht een prachtige, natuurlijke uitstraling geven.

Op mijn instagram staat een make-up video van deze demonstratie. Waarbij je ook goed kunt zien, welke producten Jan heeft gebruikt bij Alida. Veel plezier met het kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *