Account
Shopping Cart: 0 Products
GRATIS LEVERING BOVEN €40,- BINNEN NEDERLAND

Bug Off Natuurlijk: Bescherm je huid met zelfgemaakte natuurlijke insectenspray

Het gebruik van natuurlijke insectensprays in plaats van chemische varianten kan inderdaad een veiligere en gezondere optie zijn om jezelf te beschermen tegen vervelende insecten tijdens vakanties of buitenactiviteiten. Chemische insectensprays bevatten vaak ingrediënten zoals DEET (N,N-diethyl-meta-toluamide), die risico’s kunnen vormen voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Hier zijn een paar redenen waarom het gebruik van natuurlijke insectensprays, zoals de “No See ‘Em” Bug Spray die genoemd wordt in mijn boek “The Baby Boomers Beauty Bible“, voordelig kan zijn:

Veiliger voor je gezondheid: Natuurlijke insectensprays maken meestal gebruik van plantaardige ingrediënten en essentiële oliën om insecten af te weren. Deze ingrediënten worden over het algemeen als veilig beschouwd voor menselijk gebruik en vormen geen significante gezondheidsrisico’s. In tegenstelling tot chemische insectensprays kunnen deze synthetische verbindingen bevatten die de huid kunnen irriteren, allergische reacties kunnen veroorzaken of zelfs toxische effecten kunnen hebben bij inname of inademing.

Milieuvriendelijk: Natuurlijke insectensprays zijn over het algemeen biologisch afbreekbaar en minder schadelijk voor het milieu dan chemische alternatieven. Chemische insectensprays kunnen zich ophopen in de bodem en waterbronnen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor nuttige insecten, planten en wilde dieren.

Effectieve insectenwerende middelen: Essentiële oliën die gebruikt worden in natuurlijke insectensprays, zoals citronella, tijm, lavendel, den, pepermunt en cederhout die genoemd worden in het recept, staan bekend om hun insectenwerende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het afweren van muggen, vliegen, teken en andere vervelende insecten.

Hier is een beproefd recept dat ik persoonlijk heb gebruikt tijdens mijn kampeertrips in het bos:

“No See ‘Em” Bug Spray
Ingrediënten:

5 ml appelciderazijn
5 ml toverhazelaar
100 ml gedestilleerd water
Essentiële oliën:
8 druppels citronella
4 druppels tijm
4 druppels lavendel
4 druppels den
4 druppels pepermunt
3 druppels cederhout
Bereidingswijze:

Meng de essentiële oliën (citronella, tijm, lavendel, den, pepermunt en cederhout) met de appelciderazijn en toverhazelaar. Schud voorzichtig om ervoor te zorgen dat ze goed gemengd zijn.
Voeg het gedestilleerde water toe aan het mengsel en blijf schudden om een uniforme oplossing te creëren.
Bewaar de insectenspray in een glazen fles om de kracht te behouden en eventuele chemische lekkage die kan optreden bij plastic containers te voorkomen.
Schud de fles voor elk gebruik om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Breng de insectenspray aan door deze op de blootgestelde delen van de huid te spuiten, vooral op de armen en benen. Let vooral op de gevoelige gebieden rond de enkels en voeten, aangezien insecten deze gebieden vaak aanvallen.
Vergeet niet om de insectenspray indien nodig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of overmatig zweten, aangezien natuurlijke insectensprays mogelijk vaker moeten worden aangebracht dan chemische alternatieven.

Door te kiezen voor natuurlijke insectensprays, kun je jezelf beschermen tegen insecten terwijl je blootstelling aan potentieel schadelijke chemicaliën minimaliseert. Het is echter belangrijk om te weten dat individuele reacties en gevoeligheden voor specifieke ingrediënten kunnen variëren. Het is daarom altijd raadzaam om eerst een klein stukje huid te testen voordat je het product uitgebreider gebruikt.

Naast het gebruik van natuurlijke insectensprays is het belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van zonbeschermingsproducten voor je huid. Zonnebrandcrèmes kunnen, ondanks hun veelgebruikte status voor zonbescherming, potentieel schadelijke chemicaliën bevatten. Sommige ingrediënten in bepaalde zonnebrandcrèmes zijn in verband gebracht met hormoonverstoring, huidirritatie en milieuschade.

Om meer te weten te komen over het beschermen van jezelf tegen de zon en het maken van weloverwogen keuzes als het gaat om zonnebrandcrèmes, raad ik aan om mijn recente artikel op mijn website te raadplegen. Hier vind je waardevolle informatie over alternatieve methoden voor zonbescherming en natuurlijke zonnebrandcrème-opties die je huid kunnen beschermen zonder concessies te doen aan je welzijn.

Onthoud dat het belangrijk is om goed voor je huid te zorgen en deze te beschermen tegen zowel insecten als de zon, vooral tijdens vakanties of buitenactiviteiten. Door te kiezen voor natuurlijke insectensprays en voorzichtig om te gaan met zonnebrandcrèmes, kun je genieten van je tijd buiten terwijl je mogelijke risico’s voor je gezondheid en het milieu minimaliseert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *